Обавештење за родитеље - почетак нове школске године

25.08.2020.

Поштовани родитељи,

 
Налазимо се у данима у којима вршимо детаљне припреме за почетак нове школске године. На основу дописа Министарства просвете, анализом и праћењем  епидемиолошке ситуације у нашој општини, проценом и контролом ризика ширења епидемије и узимањем у обзир наших просторних, кадровских и организационих потенцијала, настојимо да створимо безбедне  услове за рад и боравак деце и запослених.
 
Задаци који су пред нама претпостављају крајњу озбиљност и одговорност те вас молимо да имате разумевања за све одлуке које доносимо у сарадњи са локалном самоуправом, општинским кризним штабом, Школском управом Сомбор и другим релевантним актерима на локалном нивоу.
 
Родитељи деце која ће похађати вртић у наредној школској години су наши најважнији партнери и из тог разлога очекујемо подршку, разумевање и сарадњу јер то, пре свега, изискује наш свакодневни живот који се одвија у условима епидемије COVID – 19 и ванредних мера које су на снази.  
 
У прилог нашем апелу за разумевање и сарадњу говори и чињеница да је у нашу установу уписано 620 деце, која су распоређена у 29 васпитних група, у 10 објеката – вртића, на територији целе општине, што у овим условима рада представља огроман организациони изазов.
 
Оно чему се сви надамо и чему ћемо се заједно радовати је проглашење престанка епидемије и организовање рада у редовним условима.
 
У име колектива Предшколске установе „Пчелица“ Апатин, Биљана Мандић, директор