130 GODINA PREDŠKOLSKOG VASPITANJA I OBRAZOVANJA

25.05.2011.
Predškolska ustnova "Pčelica" Apatin,  obeležava Dan ustanove i jubilej 130 godina predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Apatinu.
 
Program će se odvijati u velikoj sali Opštinskog Kulturnog centra, 23, 24 i 26. maja 2011. godine sa početkom u 18,00 časova.
 
U ponedeljak, 23.maja, program će biti prikazan za roditelje dece učesnika  iz Apatina.
Sastoji se iz nekoliko segmenata i predstavlja, na neki način istorijsku retrospekktivu razvoja predškolstva u našem gradu. Program su pripremili vaspitači :  Bera-Brzak Slavica, Medić Olgica, Zekušić Tanja, Kuga Duša, Đurić Radmila, Lovas Violeta, Radaković Valentina, Bursać Dragana, Vogronić Dragana, Ambruš Valerija,  Vein Dragana i saradnik Tanja Marin.
U utorak, 24.05.2011. godine biće prikazan isti program, ali ovoga puta za goste i građane.
 
U četvrtak, 26.05.2011. godine program prikazuju deca i vaspitači iz naših objekata u Sonti, Prigrevici, Svilojevu i Kupusini. Program je koncipiran tako da prikazuje ono što je bilo nekad, dečje folklorne igre i običaje i ono što je naša sadašnjost.
Program su pripremili vaspitači Bačić Veljko, Dželetović tanja, Gojković Dobrila, Dampfinger Irena, Tadić Milana, Desnica Aleksandra, Janovič Ilona i Petrović Sanja.
 
U programu, ove godine učestvuju deca najstarijeg uzrasta, koji pohađaju pripremne predškolske grupe, dok će mlađa deca u Apatinu, zajedno sa vaspitačima pripremiti prodajnu izložbu svojih radova koja će trajati u toku prepodnevnih sati naredne nedelje.
 
U petak, 27.05.2011. godine održaće se maskenbal u centru grada u kojem će učestvovati sva naša deca iz Apatina.
 
Od ponedeljka, 30.05.2011. godine u galeriji "Menander"  biće postavljena izložba dečjih likovnih radova na temu "Sestru i brata želim da sa njima budućnost delim" uz zabeležene dečje izjave na ovu temu.   
 
Pozivamo građane da zajedno sa nama podele radost dečjeg kreativnog izraza i proslave nama važne datume.