80 година постојања предшколска установe ПОЛЕТАРАЦ из Оџака

23.03.2016.

Предшколска  установа „ПОЛЕТАРАЦ “ из Оџака јуче је  прославила свој дан и свечано обележила велики јубилеј – 80 година постојања.           

На позив Оџачана, деца из наше установе , а то су ове године била деца  из нашег вртића из Купусине , били су гости и  учесници веселог  и лепог програма који је одржан у Спортско -  пословном центру Оџаци.

Тридесет малишана узраста од 3 до 6,5 година, са својим васпитачицама , Јанович Илоном и Живу Ритом, одиграли су сплет мађарских народних игара.  У  аутентичним и  атрактивним народним ношњама и  уз пратњу оркестра који је део купусинског културно-уметничког друштва , на најлепши могући начин деца су представила своје традиционално наслеђе , свој вртић и нашу установу.  Са децом , у пратњи , ишле су маме, које су свесрдно помогле у облачењу прилично захтевних делова ношње, а њихово присуство је само обогатило и улепшало један дан детињства њихове деце.

Сем деце из наше установе, у програму су учествовала деца из Предшколских установа „Загорка Ивановић“ из Цетиња, „Лептирић“ из Лајковца, „Милка Диманић“ из Власотинца и „Полетарац“ из Оџака.

Ово је пето учешће наше деце на манифестацији коју организује Предшколска установа „Полетарац“ из Оџака и представља један од  облика сарадње између наше две установе.