Dani dečjeg stvaralaštva 3, 4 i 5. juna

27.05.2013.
Iz tehničkih razloga,  početak  održavanja XVII  manifestacije „DANI DEČJEG STVARALAŠTVA“  pomeren je za 3. i 4. Juni 2013.
Program će se održavati u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra, u tzv. blokovima, tako da će početak prvog bloka  biti u 18,00 časova, a drugog u 19,00 časova.
U programu će učestvovati svi naši mališani iz objekata ustanove u Apatinu, uključujući i Romsko naselje.
 
 Ovogodišnji Dani posvećeni su našoj velikoj, dragoj pesnikinji Desanki Maksimović , čiji bogati stvaralački opus u sebi sadrži i književnost za decu. Ove godine navršava se dvadeset godina od njene smrti.
 Program će ,kao i svih godina do sada biti sačinjen od  plesova, ritmičkih i folklornih tačaka, recitovanja, muzičkih dramatizacija i sl.
 
U gradskoj galeriji „Meander“ od 3. do 7. Juna biće postavljena izložba dečjih radova na temu  „Desankina reč u dečjem crtežu“ .  Na izložbi će moći da se vide radovi dece iz svih naših objekata, iz Apatina i sela naše opštine.
 
Tradicionalni maskenbal planiran je za 05. Juni, ukoliko nam vremenske prilike to budu dozvolile. Karnevalska povorka će se kretati ulicom Srpskih Vladara, do postavljene bine, tako da će svako dete, u svom originalnom kostimu biti viđeno.