ЈЕДНА ПРИЧА ИЗ ВРТИЋА

10.06.2021.

Током године, одређен број деце предшколског узраста, на основу Мишљења Интерресорне Комисије, оствари право на додатну подршку дефектолога ШОСО „Вук Караџић“ из Сомбора. Родитељи због те подршке најчешће и упућују захтев општинској Интерресорној Комисији.

Третмани се одвијају у просторијама нашег објекта „Пужићи“ у Апатину, једном или два пута недељно и трају од септембра до јуна. Третмани су за родитеља бесплатни. Финансирани су од стране Министарства просвете. Ове школске године, на овакав начин, сви заинтересовани су остварили право на додатну подршку.

Детету из Сонте, које родитељи због лоше материјалне ситуације нису били у могућности да доводе на третмане, великим залагањем директорке Центра за социјални рад Апатин Николине Сучевић и социјалне раднице Естер Цебер, то је омогућено.

Дете је у пратњи персоналног асистента сваке недеље долазило у Апатин. Када се томе дода квалитетан, професионални рад његовог васпитача и персоналног асистента у вртићу, добијемо велики напредак детета, које кроз осмех почиње да изговара своје прве речи и реченице... а онда све добија смисао и схватимо да ниједна препрека није сметња ако смо људи.