NAGRADA "DR ĐORĐE NATOŠEVIĆ"

18.11.2010.
Svečana dodela nagrade „Dr Đorđe Natošević“ za školsku 2009/2010 godinu održana je u holu Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine. U programu su učestvovala deca Predškolske ustanove „Pčelica“ iz Apatina koja je jedna od ovogodišnjih dobitnika nagrade. Deca su izvela himnu ustanove „Pčelica“ i recital „Neki naši ljudi“. Nagradu je primila direktorka ustanove Biljana Mandić. U svom obraćanju prisutnima ona se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu na  dodeljenoj  nagradi, i istakla da je ona podsticaj za još kvalitetniji rad u budućnosti. Podsećajući, da je naša misija budućnost najmlađih, njihov osmeh i siguran korak.
 
 Ovo autentično vovjođansko priznanje ustanovljeno 2001. godine , dodeljuje se ustanovama, vaspitačima, nastavnicima, psiholozima, pedagozima koji su ostvarili izuzetne rezultate, u prethodne dve godine u obrazovno-vaspitnom radu, oragnizaciji rada, afirmaciji saradnje, uvažavanju različitosti kao i primeni savremenih metoda rada.
 
Pored Predškolske ustanove „Pčelica“ iz Apatina, ovogodišnji dobitnici  ove prestižne nagrade su i   Predrag Vajagić iz OŠ „Vuk Karadžić" Bačka Palanka, osnovne škole „Servo Mihalj" Zrenjanin - Mužlja i „ 1. oktobar" Botoš, te Gimnazija „Svetozar Marković" Novi Sad.
 
Prizanje su dobitnicima uručili predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Šandor Egereši i Pokrajinski sekretar za obrazovanje dr Zoltan Jegeš.