Обележавање Дана духовности – школске славе Свети Сава у нашим вртићима

26.01.2018.

Школска слава Свети Сава већ дужи низ година се  свечано и како налажу обичаји обележава у нашој установи.

 

То је прилика да предшколска деца, на нивоу сопственог разумевања и поимања живота и догађаја , уче и сазнају многе интересантне и важне секвенце из живота нашег великог светитеља. То је прилика да се дете упозна са обичајима и историјом свог народа, као и да учи да чува и негује своје културно наслеђе, говор, говорно стваралаштво.

 

Уз  присуство и учешће свештеника господина  Жељка Васића и Младена Глушца, данас је у нашем вртићу у Пригревици обележена наступајућа слава Свети Сава. Деца су претходних дана  кроз разговор и причу својих васпитачица сазнала најважније и најинтересантније ствари из живота и дела овог нашег светитеља. За данас су припремили краћи програм који се састојао из песама, кратких прича, анегдота из живота Светог Саве. Кумови славе била је породица девојчице Маше Милутиновић, а нови кум је Нађа Павковић.

 

Свети Сава ће у другим нашим објектима бити обележен у понедељак, 29. Јануара и то у вртићима  „Звездице“ (Огњен Прице 67) и „Чаробњаци (Петра Драпшина 72) где  програм почиње у 09,00 сати. У  вртићу „Звончићи“ ( Трг Ослобођења бр.10) програм ће почети у 10,00 сати, док ће у  „Бубамари“  (Блок 112) програм почети у 11,00 сати.

 

 

За ПУ „Пчелица“ Апатин,  Биљана Мандић