Obeležavanje Dana Duhovnosti

27.01.2014.
U Predškolskoj ustanovi „Pčelica“  Apatin, Dan duhovnosti, Sveti Sava obeležiće se, kao i niz godina unazad, u toku redovnog rada, a kroz realizaciju   programskih sadržaja prilagođenih deci ovog uzrasta.
Ono što je propovedao Sveti Sava, čemu je učio i o čemu su ostali pisani tragovi, aktuelno je i danas na polju vaspitanja i obrazovanja.
 Ljubav, saosećanje, pravednost, sloga, učenje i saznavanje, briga za druge , pomoć onima kojima je potrebna, sve su to univerzalna svojstva čoveka kakvog ga vidi hrišćanska,pravoslavna vera.
Dan duhovnosti će se u našim odeljenjima u Apatinu i Prigrevici obeležiti uz prisustvo i učešće sveštenika.
Tako će na sam praznik,  u ponedeljak, 27.januara u 10,00 časova, u Prigrevici , uz prisustvo sveštenika, gospodina Siniše Trivića, deca, vaspitači i roditelji slaviti ovaj dan. Prošlogodišnji kum slave je bio dečak Đaković Dimitrije.
U Apatinu  će se obeležavati u utorak, 28. Januara i to u našem objektu u ulici Ognjen Price u 9,00 časova, a u objektu u Parku u 10,00 časova. Proslavi u oba objekta prisustvovaće sveštenik gospodin Siniša Trivić.
Prošlogodišnji kumovi u ovim objektima ustanove bila su deca BATINIĆ SARA, VUJNOVIĆ DUŠAN, MEDIĆ OGNJEN i DUKIĆ MIHAJLO.
Oni će ove godine kumstvo predati deci   TADIĆ SRĐANU, MIRIĆ NIKOLI, DRAŽIĆ DUNJI I BURSAĆ NEMANJI.
Proslavama u našim objektima u ulici  Petra Drapšina 72 - u 10,00 časova i u  Blok 112 -  u 11,00 časova  prisustvovaće  sveštenik gospodin Dragan Štević.