Održana osnovna obuka dece u pružanju prve pomoći

23.04.2015.

PREDŠKOLSKA USTANOVA „PČELICA“ APATIN

U okviru saradnje naše ustanove sa  Crvenim krstom Apatin , 22. aprila 2015. godine, u vaspitnoj grupi vaspitačice Slavice Bera-Brzak, aktivisti Crvenog krsta održali su prvu, osnovnu  obuku dece u pružanju prve pomoći. Deci su, ovom prilikom pružena osnovna znanja, uz praktičan prikaz o pružanju pomoći unesrećenima. U petak se planira realizacija drugog dela obuke.  Ukoliko se proceni da su pojedina deca talentovana, odnosno pokažu dovoljno zainteresovanosti i smisla za ovu oblast, predložiće se roditeljima njihovo dalje angažovanje i ulazak u podmladak Crvenog krsta, učestvovanje u takmičenjima i slično.




Ova grupa dece posredno je učestvovala na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je održano početkom meseca. Tom prilikom su na gradskom Trgu, gde se takmičenje odvijalo, izloženi dečji likovni radovi koji su temama pratili dešavanja na takmičenju.

Ovo je još jedan vid veoma uspešne saradnje naše ustanove i Crvenog krsta, koja kontinuirano traje niz godina. Deca na ovaj način, sem što stiču specifična znanja, razvijaju i druge aspekte svoje ličnosti, ako što su humanost, empatija, uključenost.