Постављен камен темељац за јаслице

16.10.2017.

У дворишту нашег вртића  „Бубамара“  у Блоку 112,  у Апатину, 11.октобра 2017. године је свечано постављен камен темељац за будуће јаслице.

Вредност инвестиције је 30.644.729,40 динара, односно 36.773.675,28  динара са ПДВ-ом.
 
Након расписаног јавног позива за достављање понуда и спроведеног поступка јавне набавке од стране министрства привреде , изабран је извођач радова, а то је предузеће „Standard invest group d.o.o.“ из Београда.
      
Средства за изградњу овог објекта обезбедило је Министарство привреде Владе Републике Србије у износу од око 16.000.000 динара, а остатак  ће обезбедити општина Апатин. Рок за завршетак радова је 150 дана, а по завршетку свих грађевинских радова уследиће опремање унутрашњег простора.
Будући објекат раполагаће са 602м2 нето, односно са 700м2 бруто површине.
У јаслице, које ће имати 3 радне собе моћи ће да буде смештено до 60 деце, у зависности од узраста.
 
Сем радних соба, објекат ће имати све потребне и нормативима прописане просторе, санитарне чворове за сваку собу са терасама, посебну кухињу са магацинским просторима, трпезарију, простор за тријажу, салу за састанке, кабинете стручних сарадника и сл.
 
Свечаности полагања камена темељца  будућих јалица присуствовали су функционери и  представници нашег оснивача општине Апатин , представник Министарства привреде, директор предузећа – извођача радова  „Стандард инвест“ из Београда, директори школа, запослени ПУ“Пчелица“ Апатин, деца , родитељи, грађани Апатина.