ПОВОДОМ 08.НОВЕМБРА - ДАНА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ , ДОДЕЉЕНА НАГРАДА ВАСПИТАЧУ ДРАГАНИ ВЕИН

09.11.2016.

На синоћ одржаној свечаној Академији у великој сали општинског Културног центра, а поводом 08.новембра, Дана просветних радника, нашој колегиници, васпитачу Драгани Веин  додељена је награда.Награду додељује Скупштина општине Апатин за резултате у области образовања и васпитања. За добијање овог вредног признања, предложена је од стране Васпитно-образовног већа наше установе.


Драгана Веин је рођена 03.06.1972. године у Сомбору. Завршила је средњу школу просветне струке у Сомбору, а затим 1994. године Вишу школу за образовање васпитача у Новом Саду .Први степен академских студија завршава у Сомбору 201о., а мастер студије , такође на Педагошком факултету у Сомбору завршава 2013. Године.


У непосредном раду са децом испољава све оне особине које сваком њеном детету пружају шансу да буде срећно , вољено, да у складу са препознатим могућностима максимално напредује . Сваки аспект њеног рада у групи припремљен је и  планиран смислено и крајње стручно, уз стално уважавање детета као појединца и групе као ентитета.


Своје знање оснажено  стручним усавршавањем  на најбољи могући начин примењује у васпитној групи као и кроз стручне презентације на стручним скуповима васпитача. На тај начин представља начине и путеве унапређивања непосредне праксе у раду са децом.

Бави се НТЦ системом учења др.Ранка Рајовића, правцем који је изузетно актуелан и цењен у последњих десетак година и признат и ван граница наше земље, а који детету предшколског узраста отвара огромне поље могућности за лични раст и развој и успоставља интелектуалну базу за цело касније школовање и учење.


Изузетно је одговорна, поуздана, добрих комуникационих вештина, неко ко промишља, сарађује са колегиницама и  ангажује се у свим областима у установи када је  то потребно.


Драгана целим својим досадашњим  ангажовањем, својим посвећеношћу у односу са децом , колегама, родитељима, својом истраживањем и радом на примени нових  начина, средства и метода рада, заслужује ово вредно признање.

Биљана Мандић