СТРУЧНИ СКУП „ДОБРА ИГРАЧКА 2017“

24.04.2017.

Дана, 25.03.2017. године, у Суботици, у вртићу „Санда Марјановић“, одржани су Стручни сусрети „Добра играчка 2017“ , на којима васпитачи имају прилику да чују излагање стручних тема, размене искуства, виде добре идеје.


 Ове године предствљено је 46 играчака и дидактичких средстава. Нашу установу представљала је играчка  „Бајка машта“, васпитача Мирић Смиље. Играчка се састоји од шест кутија које се помоћу сунђерастих елемената (троуглова и полукругова) претварају у сценографију (кућу, дрвеће, дворац). Сунђерасти елементи се лепе помоћу чичак трака, на кутије и одлажу се, као и луткице у кутије. Свака страна кутије је обојана другом бојом, тако да се по једна боја везује за једну од шест бајки (Три прасета, Мачак у чизмама, Ивица и Марица, Пепељуга, Јаша и чаробни пасуљ, Црвенкапа). Након  испричане приче, деца слажу хронолошки слике. У томе им помаже и број кружића  на слици, прва слика – један круг, друга два.Након тога деца глуме бајку са луткицама.


    Ове године из наше установе скупу су присутвовали педагог Милка Слијепчевић, медицинска сестра-васпитач Јасмина Јовановић и васпитачи Даница Ћопић, Радмила Кртинић и Смиља Мирић.