U "Zvončićima" ugostili bake

22.04.2016.

U sredu, 20.aprila 2016. godine, u našem objektu „Zvončići“ koji se nalazi u gradskom parku, u goste su došle 3 bake ,  štićenice apatinskog „Doma za stare i penzionere“, u pratnji gospođe Lidije Erdevik.

Dugogodišnja saradnja naše dve ustanove, u kojoj već tradicionalno  učestvuje  vaspitačica Radmila Đurić  sa decom iz svoje vaspitne grupe, ove godine ima  drugačiji aspekt jer se realizuje kroz projekat „Ljubav prema starima na delu“.

Ovaj projekat, čiji je autor  Radmila Đurić, master vaspitač, traje cele školske godine. Cilj je da se razvije kontinuirana saradnja, kroz zajedničke aktivnosti i druženja, razvoj osećanja  empatije i ljubavi prema starim licima, razvoj humanosti i brige.

Tema aktivnosti koja je realizovana u sredu imala je naziv „Poselo u vrtiću“.    Gošćama je prikazan program koji se sastojao iz folklornih tačaka i govornog narodnog stvaralaštva – poslovice, zagonetke, brzalice, pitalice, šale... Posle toga, uz kafu i priču bake su deci pokazale kako se veze, prede i štrika, a zajedno su izrađivali , upotrebom različitih materijala svoje kreativne, likovne radove. U druženju su učestvovali roditelji, članovi Saveta roditelja, pružajući pomoć i podršku deci i vaspitačima Radmili Đurić i Dijani Miličević.