Uspešno završena akcija ,Deca-deci'

27.11.2013.
Prošle nedelje završena je ovogodišnja Akcija „Deca-deci“ koja se odvijala u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta u Apatinu, a cilj iste je bio sakupljanje odeće, obuće i igračaka za decu iz materijalno ugroženih porodica. Ovu humanu akciju koja se već dugo,svake godine organizuje u našoj ustanovi i sastavni je deo plana aktivnosti koji se donosi neposredno pre početka Dečje nedelje, inicirale su i započele  vaspitačice u našem objektu u ulici Trg Oslobođenja (gradski park), ali se ona, na predlog drugih vaspitačica proširila na celu ustanovu, odnosno naših 9 objekata u celoj opštini. Deca i njihovi roditelji rado su se odazvali pozivu za saradnju i svakodnevno su u vrtiće donošeni paketi. Akcija je, prema rečima sekretarke Crvenog krsta Tijane Bojandić  bila veoma uspešna, jer će znatan broj dece dobiti potrebne stvari .
 
14. novembra 2013. Godine naša ustanova je potpisala Protokol o saradnji sa Društvom za cerebralnu i dečju paralizu opštine Apatin, a početak ove , nadamo se duge i plodne saradnje bio je pokretanje akcije za sakupljanje čepova od PET ambalaže. Akcija traje do 15.06.2014. godine. Od sredstava koja se dobiju prodajom čepova nabaviće se ortopedska pomagala za članove Društva.
 
Cilj ovih i sličnih humanitarnih akcija jeste pomoć onim licima, pre svega deci , koja je i trebaju. Međutim , akcije imaju i jednu drugu , jednako značajnu dimenziju, a to je edukativni uticaj na decu, učenje dobroti, solidarnosti, humanosti, razvoju empatije, učenje da je deljenje u ovom slučaju dobijanje.