Одржани Дани дечијег стваралаштва

06.06.2016.

Двадесета манифестација "ДАНИ ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА" одржана је 24.,26. И 30. Маја.


Обележили смо три јубилеја : 135 година од почетка рада првог вртића у Апатину, 20 година трајања манифестације "Дани дечјег стваралаштва" и 40 година од отварања целодневног боравка у Апатину, у објекту Блок 112.


Првог дана манифестације, програм се одвијао у великој сали општинског културног центра.На самом почетку приказана је кратка презентација настанка и развоја институционалног предшколског васпитања и образовања на овим нашим просторима. У разноликом програму учествовало је 146 деце из Апатина и Сонте, Пригревице, Свилојева и Купусине. Програм се састојао из извођења традиционалних песама и плесова, говорног стваралаштва на немачком језику и језицима народа и националних мањина , савремених плесова, музичке драматизације.


Другог дана, програм се одвијао на бини Трга Никола Тесла. Око 400 малишана извело је своје плесне, фолклорне , спортске и ритмичке тачке, на одушевљење присутних многобројних гледалаца. Ове године, поново смо у програм манифестације вратили и такмичење у брзини којом ће да се поједе кремпита , као и у дужини трајања окретања хула-хопа.


Традиционални дечји маскенбал одржан је  понедељак, 30.маја 2016. Године. Деца су после краће шетње до бине на Тргу Никола Тесла, кретањем на бини, показала публици сву лепоту костима и иновативност и креативност пре свега родитеља, који су и овај пут показали да машта заиста нема границе.

Слике првог дана манифестације ОВДЕ

Слике другог дана манифестације ОВДЕ

Слике маскенбала ОВДЕ