ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ВРТИЋ У СВИЛОЈЕВУ

01.06.2020.

У петак, 29. маја 2020. године отворен је реконструисан и опремљен објекат наше установе у Свилојеву.

Отварању вртића присуствовала је Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и Министарка без портфеља у Влади Републике  Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић. Наше гошће изразиле су задовољство изгледом објекта, како у естетском, тако и у функционалном смислу и чињеницом да и деца која живе на селу имају могућност да бораве у овако лепом простору.

Овај објекат стар је тачно 120 година и рађен је тих давних година управо из намере да буде тзв. “забавиште“. Захваљујући средствима која су добијена од Владе Републике Србије, сектора за демографију и популациону политику, као и средствима из буџета општине Апатин извршена је детаљна реконструкција објекта која је подразумевала радове на крову, изолацију објекта, уградњу алу - пвц столарије, постављање паркета, реконструкцију прихватне кухиње, реконструкцију санитарних чворова, извођење грејања за шта ће бити коришћен пелет као енергент, као и опремање свих простора новим намештајем. Објекат поседује 3 радне собе, кухињу са трпезаријом, санитарне чворове, дечје гардеробе и све то у складу са важећим нормативима опреме и простора. Велико двориште вртића раније је опремљено реквизитима за игру и боравак на отвореном простору, а део ових средстава пре 3 године обезбедио је Национални Савет мађарске националне мањине.

Посебно наглашавамо добру сарадњу наше установе са Месном заједницом Свилојево. Срећни смо и захвални, пре свега нашем оснивачу, што смо у кратком временском периоду практично, сем новог објекта јаслица, добили и два потпуно реконструисана и сређена објекта установе, у Пригревици и Свилојеву.