Udruženje građana

11.02.2015.

Udruženje građana "MRAV", u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Pčelica" iz Apatina, organizovalo je radionicu crtanja radova sa motivima ljubavi, solidarnosti i humanosti, povodom predstojećeg Dana zaljubljenih, koja je ujedno humanitarnog karaktera.

Brojna deca iz objekta u Bloku 112, uzrasta od četiri do šest godina, uz pomoć volontera UG "MRAV", crtala su ono što ih prvo asocira na reč ljubav, a na kraju su izradili pano sa sloganom "Za Kalinin osmeh" i potpisali se u nacrtano srce šaljući snažnu i jasnu poruku. Kreativni mališani su, još jednom u nizu, pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu. Ovoga puta svojoj sugrađanki Kalini Rašeti.
 
Njihovi radovi će se naći na čestitkama koje će volonteri deliti na prostoru nove pijace, a od građana se očekuje da zauzvrat doniraju novčane priloge. Sakupljeni novac će biti uplaćen na račun otvoren za prikupljanje sredstava za lečenje jednogodišnje devojčice. Kalina boluje od spinalne mišićne antrofije (tip 2) genetsko-neurološkog tipa, koja je veoma progresivna i od koje propadaju mišići u njenom organizmu, pa je hitno potrebna novčana pomoć za lečenje matičnim ćelijama u Kijevu u Ukrajini.
 
Ovu akciju podržao je i Foto-studio „Mirić“ iz Apatina. Udruženje građana „MRAV“ se zahvaljuje direktoru PU „Pčelica“, Biljani Mandić, vaspitačima i asistentima: Dragani Bursać, Dragani Vogronić, Smiljki Mirić, Nataši Ađin, Sonji Senić, Radmili Uzelac, Radmili Krtinić, Valentini Radaković, Violeti Lovas, Valeriji Ambruš i Dragani Vejin, Foto-studiju „Mirić“, a najviše malim drugarima.
 
Veselin Mašić