Uređenje objekta u Sonti

03.12.2015.

Objekat naše ustanove u Sonti je velik, svetao, pravljen po normativima I zahtevima tadašnjih propisa (1976. godine). Unutrašnjim I spoljnim prostorom pruža jako dobre mogućnosti za rad sa decom.
Ono što jeste problem je njegovo održavanje. Periodično, u toku letnjeg raspusta, izvođeni se veći I manji radovi – kompletna zamena krovnog pokrivača sa termoizolacijom, spuštanje plafona, krečenje, popravke sanitarnih čvorova, zamena kotla za centralno grejanje (kao energent se koristi lož ulje, a naš kotao greje I ceo prostor susedne zdravstvene ambulante)I sl.
Za ovakve radove potrebna su velika finansijska sredstva – u odnosu na ona kojima mi raspolažemo. Obzirom da naša ustanova u svom sastavu ima još 8 objekata, jasno je da je veoma teško obezbeđivati potrebna sredstva za slične radove u svim ostalim zgradama. Međutim, ono što bismo ovom prilikom posebno istakli je pomoć Mesne zajednice Sonta koja je u nekoliko navrata pomagala, u vidu finansijskih sredstava Ili obezbeđenjem izvođača potrebne radove u zgradi.
Ove godine to je betoniranje staze uz zgradu , površine oko 40m2 (fotografija u prilogu), čime je otklonjen višegodišnji problem problem slivanja atmosferske vode na zidove I temelje zgrade. Zahvalni smo ljudima iz Saveta Mesne zajednice Sonta I gospođi Renati Kuruc, sekretarki, za svu pomoć I saradnju koju nam pružaju.